Easiest Way to Prepare Appetizing Wanton Noodle Soup (Mee Wantan Sup) # PhopByLini #batch20

Wanton Noodle Soup (Mee Wantan Sup) # PhopByLini #batch20. Wonton noodles are made of egg noodles. This dish is a popular noodle dish in Asia and many Chinese Hong Kong-style restaurants in the United States. The noodles can be served dry or with soup.

Wanton Noodle Soup (Mee Wantan Sup) # PhopByLini #batch20
Saya ada sediakan wantan semalam dan di frozen kan dlm fridge, resepi boleh dilihat di link ini. Jadi hari ini untuk memasak mee wantan soup. Senang sahaja hanya masukkan wantan yang sudah siap dalam air rebusan ayam. You can cook Wanton Noodle Soup (Mee Wantan Sup) # PhopByLini #batch20 using 15 ingredients and 9 steps. Here is how you cook that.

Ingredients of Wanton Noodle Soup (Mee Wantan Sup) # PhopByLini #batch20

  1. It’s of Kuantiti Resipi untuk 2-3hidangan.
  2. You need of paket Mee Wantan.
  3. It’s of bawang merah.
  4. You need of bawang putih.
  5. You need of halia.
  6. Prepare of ketul wantan (beli atau buat sendiri).
  7. It’s of Fish Ball.
  8. It’s of isi udang.
  9. You need of dada ayam.
  10. It’s of Siew Pak Choi (boleh ganti dengan sawi).
  11. It’s of stok ayam.
  12. It’s of minyak bijan.
  13. Prepare of sos ikan.
  14. Prepare of ml/4 cawan air.
  15. It’s of Bahan perasa (optional).

Sebenarnya dah tak ada idea nak masak apa untuk berbuka, jadi hari ini menu ringkas sahaja. Though it can also be prepared as a hearty soup, for this recipe, we will find out how to make the scrumptious and savoury dry variety. Quick and Easy Wantan Mee Recipe. Tunggu untuk digoreng atau masak sup.

Wanton Noodle Soup (Mee Wantan Sup) # PhopByLini #batch20 instructions

  1. Sediakan bahan-bahan. Jenama sos, mee atau wantan terpulang..
  2. Rebus mee wantan. Sekitar 1-2 minit sahaja. Jangan terlampau lama. Setelah itu bilas dengan air sejuk. Gaul dengan 1 sudu minyak bijan jika mahu disimpan supaya mee tidak melekat antara satu sama lain. Jika terus ingin dimakan bersama sup, tak perlu letak..
  3. Panaskan 1 sudu minyak dan tumis bawang putih, bawang dan halia yang telah dikisar. Tumis hingga naik bau.
  4. Masukkan isi ayam dan bebola ikan.
  5. Masukkan air, tunggu hingga mendidih. Selepas itu masukkan udang dan wantan..
  6. Masukkan 1 camca stok ayam dan 1 camca sos ikan. Saya masukkan juga serbuk lada putih untuk (optional)..
  7. Bila air dah mendidih dan bahan lain dah hampir masak, masukkan siew pak choi yang telah dibelah 2.
  8. Akhir sekali bila sup dah mendidih dan sayur dah layu, tambah 1 camca kecil minyak bijan. Perasakan dengan serbuk perasa atau garam ikut selera masing-masing. Saya tak tambah sebab sup dah cukup rasa dengan stok ayam dan sos ikan tadi..
  9. Hiaskan dengan bijan dan daun bawang. Sedap dimakan ketika masih panas..

For a wholesome meal, the perfect serving of wantan mee contains egg noodles cooked al dente, tossed in a dark caramel flavoured sauce, topped with thick slices of delicious char siew and choy sum, served with plump wantons or sui kau in a small serving of soup and complete with pickled green chillies by the side. Mee kicap bersama wantan goreng dan sup wantan Semenjak anak soleh belajar di Tapah , Perak Selalu jugalah kami kesana Menghantarnya pu. Wantan Mee on Wikipedia: Wonton noodle or wantan mee is a Cantonese noodle dish which is popular in Hong Kong, Malaysia, and Singapore. The dish is usually served in hot soup, garnished with leafy vegetables, and wonton. The types of leafy vegetables used are usually kailan also known as Chinese kale.